söndag 28 april 2013

Kycklinggratäng

Recept

 
Räcker till ca. 6 personer
 
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Chicken & Steak krydda från Santa Maria
4 dl créme fraiche
1 brk Cantadou 4 peppar ost á 125 g
3 dl grädde
1 tsk pepparmix krydda
1 röd paprika
1 grön paprika
2 kött och grönsaksbuljongtärningar
150 g färska champinjoner
1 pkt á 150 g bacon
3 dl riven ost
 
Gör så här:
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och krydda med Chicken & Steak krydda och stek tills de fått fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek svampen och baconet och lägg det över kyckligen. Vispa ihop Cantadou, créme fraiche, grädde, buljongtärningarna och pepparmixen låt detta koka ihop. Skär paprikan i mindre bitar och lägg den i såsen och låt den puttra med ett tag. Slå sedan såsen över kycklingen och täck med osten. Sätt in i ugnen 200 grader varm i ca 30-35 minuter.
Servera med ris eller pasta och en grönsallad.
 
Dyr i inköp första gången med tanke på kryddorna som kanske inte finns hemma, men den är värd att prova.