söndag 23 juni 2013

Fläskfile

Fläskfile

Recept:
500 gram fläskfile putsad
olivolja
2 vitlöksklyftor
4 pepparmix
 
Hacka vitlöksklyftorna blanda dessa med olivolja och pepparmix.
Gnid in filén i blandningen. Låt den ligga och dra minst 1 timme.
Skär 2-3 cm tjocka skivor av filén och stek den. Lägg i en ugnsfast form
så den kan stekas klart i ugnen sen. temperatur på ugnen ca 175 grader 10 min.
Servera med klyftpotatis eller kokt färskpotatis, en god sallad och sås till.


Fisk

Fisklåda

Recept:
400 gram torskfilé
100 gram broccoli
100 gram färska champinjoner
3-4 tomater
1 purjolök
4 dl grädde
vetemjöl
citronpeppar
dill
riven ost
 
Skär alla grönsaker i mindre bitar lägg i en ugnsfast form, om torsken är fryst dela den och lägg den ovanpå grönsakerna. Krydda med mycket citronpeppar och dill.
Rör ut lite vetemjöl i grädden häll i den i formen. Strö över riven ost så att det täcker allt.
Grädda i 200 grader ca 20-25 min beroende på om fisken är tinad eller fryst. Känn med en sticka
den är färdig om man inte känner motstånd eller om den faller isär.
Servera med kokt färskpotatis.
Vi hoppade över sallad då maten innehåller mycket grönt redan.